درباره رویداد ملی مهندسی نفت خلیج فارس

رویداد ملی مهندسی نفت خلیج فارس با هدف مشارکت فزاینده‌تر دانشگاه و صنعت، به دنبال هویت جدیدی برای جامعه دانش‌محور است.

مقدمه

دانشگاه و صنعت دو نهاد کلیدی جامعه در دنیای دانایی‌محور کنونی بوده و امروزه الزام ایجاد ارتباط و تعامل بین این دو نهاد، بیش از پیش آشکار شده‌است. ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت حاصل نیازهای متقابل این دو نهاد و سرعت بخشیدن به فرآیند توسعه است. دانشگاه، دولت و صنعت حلقه‌های اساسی و به‌هم‌پیوسته حرکت در مسیر توسعه و تعالی پیشرفت علمی-صنعتی به شمار می‌آیند. ایجاد و برقراری ارتباط اصولی میان دانشگاه به‌عنوان نهاد متشکل از اندیشه‌های علمی و راهبردی در جهت حل مسائل و معضلات، دولت به عنوان حلقه واسط ارتباط دانشگاه و صنعت، و صنعت نیز به‌عنوان مرکز ثقل جریان رو به رشد جامعه می‌تواند بنیان‌های بسیار محکمی از توسعه را پی‌ریزی و هدایت کرده و با اهرم‌های مناسب، آن را به جلو براند. دانشگاه و صنعت در فرآیند تعاملی، افزون بر آن که می‌توانند روند توسعه ملی را تسهیل کنند، قادرند با اتخاذ سازوکارهای مناسب توسعه اقتصادی را نیز به صورت متعامل و پویا راهبری کنند.

چالش‌های پیش‌رو این است که در رابطه با دانشگاه و صنعت، اساسا رابطه منسجم و هدفمندی وجود نداشته و اثری از این هویت در جامعه دیده نمی‌شود. توفیق موردنظر در این زمینه حاصل نشده و هم‌چنان چگونگی انجام این ارتباط مورد سؤال است. بنابراین پیاده‌سازی برنامه‌هایی جهت تجمیع این دو نهاد در یک بستر علمی-صنعتی، جهت ارتقای این ارتباط الزامی است.

پیش بینی شده است جهت تحقق این اهداف در طول برگزاری رویداد برنامه‌های ویژه‌ای از قبیل فراهم‌سازی بستری جهت آگاهی طرفین از توانایی‌ها و نیازهای یکدیگر، برقراری تعامل با استفاده از برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی توسط اساتید دانشگاه و صنعت، جدی‌تر گرفتن دوره‌های کارآموزی و ارائه پروژه‌های صنعتی به دانشگاهیان با مشارکت اساتید مهمان صنعتی در بازه‌های زمانی مشخص ارائه شود.

محتوای رویداد

این رویداد با هدف نوآوری در پژوهش به دنبال دستیابی به ایده‌ها و راه‌حل‌های خلاق در عرصه علم و صنعت می‌باشد. این رویداد در دو مرحله مجزا برگزار می‌شود. در طی جلسات شورای تصمیم‌گیری رویداد، قالب محورهای چالش برگزاری مرحله اول رویداد، به‌کارگیری روش محاسبات معکوس تعیین شد.

در این روش اطلاعاتی از قبیل تاریخچه تولید چاه‌های بخشی از یک میدان، اطلاعات فشار مخزن و برخی از پارامترهای سنگ و سیال مخزن در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد تا با تحلیل کیفی و کمی اطلاعات، ارزیابی کلی از سایر پارامترهای مخزن و پیش‌بینی روش تولید از چاه‌ها انجام گیرد. شرکت‌کنندگان می‌بایست به کمک روابط تجربی و روش‌های دیگر پاسخ پرسش‌های مختلف را تخمین بزنند.

مرحله دوم رویداد پس از پایان مرحله اول و با انتخاب گروه‌های برگزیده شروع خواهد شد. گروه‌های منتخب مرحله اول با همکاری متخصصین و اساتید این رویداد تحت توانمندسازی و مهارت‌افزایی قرار می‌گیرند و اطلاعات تکمیلی در رابطه با اطلاعات میدان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد تا برنامه بهینه تولید آینده مخزن را پیش‌بینی کنند. برگزاری وبینار تخصصی، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی و ایجاد فرصت‌های کارآموزی از برنامه‌های ویژه‌ای است که جهت تبادل دانش و تجربیات برای شرکت‌کنندگان تدارک دیده شده‌است.

در انتهای مرحله دوم گروه داوران دو گروه برتر که امتیازات بالاتری کسب نموده‌اند را انتخاب می‌کنند. جوایز این رویداد به‌گونه‌ای انتخاب شده است تا ضمن تقدیر از گروه‌های برتر، این گروه‌ها را در راستای فعالیت هر چه بیشتر در زمینه‌های بین‌المللی تشویق کنند. بدین ترتیب جایزه گروه اول، اعزام اعضای گروه به نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز ابوظبی امارات (ADIPEC) و جایزه گروه دوم، اعزام اعضای گروه به نمایشگاه جهانی نفت سنگین عمان (WHOC) در نظر گرفته شده‌است.

اهداف رویداد ملی مهندسی نفت خلیج فارس

•  همگرایی دانشگاه و صنعت
  •  نوآوری در پژوهش
  •  دانشگاه تحول‌آفرین و تقاضامحور برای توسعه محلی و منطقه‌ای
  •  ایجاد روحیه کار گروهی
  •  مهارت‌آموزی و کاربردی‌سازی دانش
  •  پاسخ به چالش‌های صنعت

مخاطبین رویداد

مهندسی نفت، شیمی و رشته های مرتبط

جوایز

– اعزام تیم اول به نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ابوظبی امارات (ADIPEC)
– اعزام تیم دوم به نمایشگاه جهانی نفت سنگین عمان (WHOC)
همچنین به گروه‌های برگزیده لوح تقدیر و تندیس یادبود از طرف پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران اهدا می‌شود.

چارت سازمانی رویداد

رئیس رویداد